Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE ZMIGAJ.SI
 
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zmigaj.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Mototrg d.o.o.. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zmigaj.si (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Mototrg d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
 
 
 
Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejata s temi splošnimi pogoji.
 
 
 
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 
 
 
PODATKI O PONUDNIKU
 
Naziv: MOTOTRG D.O.O.
 
Naslov: Dvor 27, 1210 Ljubljana-Šentvid
 
E-pošta: info@zmigaj.si
 
Identifikacijska št. za DDV: SI77566475
 
Matična številka: 5374987
 
SRG: Okrožno sodišče Ljubljana 1/06928/00
 
Osnovni kapital: 8.763,00 EUR
 
Banke in poslovni računi: Nova Ljubljanska Banka d.d.; 02033-0019944755
 
 
 
PLAČILNA METODA
 
Plačilo po predračunu – Preverili bomo dobavljivost izdelka ter na vaš elektronski naslov poslali predračun z vsemi podatki. Po plačilu predračuna in prejemu kupnine na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo. Hkrati vam bomo poslali tudi originalni račun. Možen je tudi prevzem izdelka na sedežu podjetja (Dvor 27; 1210 Ljubljana-Šentvid) pri čemer se dostava ne računa
 
 
 
Vse do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti ponudnika, tudi če so že bili dostavljeni kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima ponudnik tudi alternativno pravico ter od kupca zahtevati vračilo izdelka v brezhibnem stanju.
 
 
 
Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki sodi ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.
 
 
 
CENE V SPLETNI TRGOVINI
 
Vse cene so v EUR. Cene vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v maloprodaji.
 
 
 
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
 
 
 
PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA TER VRAČILO BLAGA
 
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@zmigaj.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (brez stroškov dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. Kupec mora blago vrniti na naslov: MOTOTRG d.o.o.; Dvor 27, 1210 Ljubljana-Šentvid.
 
 
 
GARANCIJA
 
Vsi izdelki v prodaji v spletni trgovini imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Garancija za večino izdelkov je 12 mesecev od dneva prodaje, če ni drugače določeno. Naša garancija velja za našega kupca ob predložitvi izdelka in originalnega računa in se v nobenem primeru ne more prenašati na tretjo osebo.
 
POŠKODBE PRI TRANSPORTU
 
Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno
pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije oz. na sedež dostavljalca (GLS) in skupaj z (poštnim) pristojnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške dostavljalca poslana na naslov podjetja.. Po prejemu poškodovane pošiljke bo podjetje Mototrg d.o.o.v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.
 
 
 
REKLAMACIJA IZDELKOV
 
Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov prodajalca. Izdelki morajo biti v originalni embalaži in ustrezno zapakirani. Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe nastale pri dostavi izdelka na njegov naslov. Priložena morata biti račun in pisna obrazložitev napake. Ob ugotovitvi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjan ali popravljen ter poslan kupcu. Če je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo izdelek poslan nazaj kupcu na njegove stroške.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
 
ŠKODA
 
Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe ali škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.
 
DOBAVNI ROK TER CENA DOSTAVE
 
Spletna trgovina želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam za pakiranje in dostavo kupljenega blaga v Republiki Sloveniji zaračunamo enotno ceno, ki znaša 5 EUR za posamezno naročilo. Poštnino za pošiljke v tujino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Pri nakupu v vrednosti nad 200 EUR je dostava v Republiki Sloveniji brezplačna. Prevzem blaga na sedežu prodajalca se ne zaračunava.
 
Če je izdelek na zalogi znaša dobavni rok največ 3 delovne dni od prejetja kupnine na naš transakcijski račun. Če izdelka ni na zalogi bo kupec v roku enega delovnega dne obveščen po elektronski pošti.
 
 
 
VARNOST
 
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.
 
Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.
 
 
 
PRAVICA DO ZASEBNOSTI
 
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani <a href="http://www.zmigaj.si">www.zmigaj.si</a> bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, računov in ostale potrebne komunikacije.
 
KOMUNIKACIJA
 
Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.
 
 
 
ODVEZA ODGOVORNOSTI
 
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
 
 
 
PRITOŽBE IN SPORI
 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@zmigaj.si ali po klasični pošti na naslov: Mototrg d.o.o. ; Dvor 27, 1210 Ljubljana-Šentvid.
 
 
 
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 


 

Sistem spletne trgovine OpenCart
Zmigaj.si © 2021 2021 Vse pravice pridržane.